מגשר מקצועי – מתי תעזרו בו

כאשר מתעורר סכסוך על רקע אזרחי עם צד מסוים, אפשר שאחד מהפתרונות הוא דווקא לפנות אל מגשר מוסמך. פעמים רבות המגשר פועל בסכסוכים שיש להם גם רקע אישי ולא רק מקצועי – ולכן נפוץ מאד שנראה את עבודת המגשר בעיקר בתיקים כמו סכסוכים בתוך המשפחה, הליכי גירושין ועוד (אם כי המגשר גם בהחלט פעיל בתחומים של סכסוכים אזרחיים, בעיקר בתביעות קטנות יחסית). אם כך, כיצד בעצם מגשר מוסמך עובד ואיפה החלק שלכם בתהליך?

להגיע להחלטה בדרך שתועיל לשני הצדדים

המטרה של כל מגשר מוסמך היא בעצם שיהיה דיון פתוח ופורה בין שני הצדדים, וזאת במטרה למנוע הליכה לבורר או לבית המשפט. תהליך משפטי שכזה הוא כמובן יקר הרבה יותר מעבודתו של הבורר. המטרה של הבורר היא ששני הצדדים ידברו, יבינו את משקעים שנגרם לכל אחד מהם, והמגשר בעצם פועל בתור המתווך באמצע, כדי ששני הצדדים יוכלו שוב לחיות בשלום אחד עם השני. מגשר מוסמך יכול כמובן להציע שהצדדים יפצו אחד את השני, יבצעו פעולות של מחווה הדדית, וכיו"ב – וזאת במטרה להביא לסיום מלא של הסכסוך.

שימו לב כי חובה לבחור מגשר מוסמך שיהיה כמובן מקובל על שני הצדדים. כמו כן, החוק מחייב כי המגשר יהיה אדם נטול פניות וניטרלי לחלוטין בסכסוך הרלוונטי. לכן גם רצוי מאד לבחור מגשר שאינכם מכירים כקרוב משפחה או כחבר – אלא לפנות למגשר מקצועי ששני הצדדים לא מכירים, אך יכולים לסמוך על ניסיונו.

מה קורה כשהחלטה מתקבלת?

כאשר מגשר מוסמך מקבל החלטה מסוימת, ההנחה היא שההחלטה הזו חייבת להיות מוסכמת ומקובלת על שני הצדדים באופן מלא ולמעשה זו ההחלטה שהצדדים קיבלו בעצמם. אם אכן שני הצדדים מקבלים אותה, ניתן לסיים לגמרי את הסכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט.

מגשר

פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s